Skip to main content

Dan hebben we het niet over het incasseren van geld, maar het incasseren van bijvoorbeeld tegenslagen, negatieve veranderingen of teleurstellingen. Het gaat bij het kickboksen niet alleen om de aanval, maar net zoveel over het kunnen incasseren. Hoe je omgaat met deze tegenslagen heeft vooral te maken met je mentale weerbaarheid. Laat jij je uit het veld slaan?

Binnen projecten heb je dan wel niet te maken met een tegenstander die stoten uitdeelt, alleen kan je wel te maken krijgen met tegenslagen. Hoe er door het projectteam met deze tegenslagen omgegaan wordt, is medebepalend voor het slagen van het project. We horen vaak dat projecten niet goed gaan, te veel geld kosten, te lang duren en ga zo maar door. Net als de kickbokser die mentaal weerbaar is en incasseert en zich herpakt zou je binnen een project jezelf hierdoor ook niet uit het veld moeten laten slaan.

Incasseren is een kunst op zichzelf, maar het is er wel een die je kan leren. Loop niet weg voor de tegensla. Ontvang ze, incasseer ze en overwin ze door een goede basis te hebben waar je op terug kan vallen als het nodig is. Op deze manier zullen de projecten, zelfs met tegenslagen, een succes worden!

Osu!